Blogg

Stora öringar och lakar!

Det har varit lite lugnt på rapportfronten i några veckor men denna veckan har det kommit in hela fem rapporter. Två stora öringar och tre stora lakar. Öringarna från Vättern och lakarna från Lidan i Lidköping. Den största öringen vägde hela 6,6 kg och togs på trolling av Peter Larsson från fiskeklubben Älgen. 

Trolling gav storöringar

Sedan boråsaren Peter Larsson flyttade till Eksjö har han spenderat en stor del av sin fisketid på sjön Vättern. Det har blivit många fina fiskar men ingen som går upp mot förra helgens magnifika storöring. Öringen vägde hela 6,6 kg och högg på en liten Strike Pro Mini. Efter att ha vägt öringen i en vågsäck fick den simma tillbaka igen. Veckan innan drog Peters pappa Stig en fin öring på 4,5 kg som också den släpptes tillbaka.

Stora lakar på lekvandring

Lidan i Lidköping är tillsammans med Klarälven i Karlstad, Sveriges bästa fiskevatten för lekvandrande storlake. Dessa lakar fiskar man på två sätt, antingen med vertikal/pimpel eller bottenmete. Senast jag och mina fiskepolare Daniel Ryström och Alexander Björk var i Lidan så kom det upp fyra lakar på 4370 g, 4320 g, 3360 g och en mindre på 2 kg. Två tog på bottenmete och två på pimpel.

Sammanställning

Insjööring

6600 g, 80 cm, tagen på trolling/Strike Pro Mini i Vättern av Peter Larsson, Eksjö. (kval.)

4500 g, 75 cm, tagen på trolling/Stive i Vättern av Stig Larsson, Borås.

Lake

4370 g, 78 cm, tagen på vertikal/lakepilk + mört i Lidan av Alexander Björk, Dalsjöfors.(kval.)

4320 g, 82 cm, tagen på bottenmete/mört i Lidan av Fredrik Larsson, Sandhult.

3360 g, tagen på vertikal/lakepilk + mört i Lidan av Daniel Ryström, Sandared.(kval.)

/Fredrik