Blogg

Sagolikt gösfiske!

Den senaste tiden så har gösfisket nått nästan ofattbara höjder med mängder av gös från framförallt ÅsTolken, Mjörn och Anten. Även Åsunden har släppt ifrån sig en hel del gös även om medelvikten där är betydligt lägre. Trollingfisket är det som återigen dominerar efter många år av framgångsrikt vertikalfiske. Det är troligtvis den varma sommaren som gjort att gösarna varit så huggvilliga men även det faktum att fler fiskar rätt, dvs sena nätter långsamt och högt upp i vattnet. En av de allra mest framgångsrika i sommar är far och son Karhu från Svaneholm. Nu har pappa Hannu slagit till med en ny ledarfisk i fiskeligan, med en magnifik gös från ÅsTolken på hela 7,1 kg.

Sanslösa gössfångster i Mjörn har gjort att fiskare nu vallfärdar till den stora sjön i Alingsås. Kvälls- och nattfångster på 10-20 gösar per båt har snarare varit regel än undantag. Mest har det varit fisk på mellan 2-3 kg men även här har det kommit upp fisk på över 7 kg. Grannsjön Anten har det varit lite mer tyst om men även här har det gjorts imponerande fångster med medelvikten på uppemot 5 kg.

Fortsatt bra abborrfiske

Även abborren trivs ju som bekant bra i det varma vattnet och abborrfisket har verkligen varit bra i sommar. De allra största har ännu så länge hållit sig undan men det är säkert bara en tillfällighet. Det nya moderna vobblerfisket levererar annars är det som vanligt bottombouncer som står för flest stora abborrar. Just bottombouncerfisket blir dessutom bara bättre nu när vattentemperaturen sakta sjunker och samlar fisken vid botten igen.

Sammanställning

Gös

7100 g, tagen på trolling/Nils Master i ÅsTolken av Hannu Karhu, Svaneholm.(kval.)

Abborre

1360 g, 47 cm, tagen på bottombouncer/mört i Östra Nedsjön av Jacob Enander, Borås.(kval.)

1250 g, 46 cm, tagen på spinn/Berkley Powerblade i Såken av Oskar Eriksson, Borås.(kval.)

1130 g, 46 cm, tagen på bottombouncer/mört i Lilla Hålsjön av Claes Törborn, Brämhult.(kval.)

Braxen

2770 g, 63 cm, tagen på mete/mask i Ätran, Sexdrega av Bengt Hjorth, Sexdrega.(kval.)

Öppen klass/Björkna

861 g, 40 cm, tagen flötmete/mask i Dalälven, Älvkarleby av Marielle Wallström, Sandhult.(kval.)

Öppen klass/Mört

720 g, 38 cm, tagen på feedermete/majs i Västersjön, Jönköping av Fredrik Larsson, Sandhult.

/Fredrik Larsson