Blogg

Ny storgös från Åsunden!

Jörgen Palmkvist har fångat många stora gösar genom åren. Nu har han återigen slagit till med ännu en storgös. En gös på drygt åtta kilo hittade hans flötmetade betesfisk i Åsunden. Detta innebär att vi har en ny ledarfisk i gösklassen!

Fortsatt bra abborrfiske!

Abborrfisket fortsätter att vara bra och det är tydligt att det är en fiskemetod som överskuggar alla andra. Bottombouncer, ett släpande bottenmete med mört, firar stora framgångar nu när vattentemperaturen återigen börjar sjunka. Främst beror detta på att abborren, i takt med att det blir allt kallare, söker sig mot botten. Detta innebär att fisken blir betydligt lättare att hitta med en metod som utgår från bottennära fiske.

Stor succé återigen för det nordiska tonfiskprojektet

Trots att inte Sverige deltog i årets tonfiskprojekt så var det ändå många svenska sportfiskare som deltog i det danska projektet. Det var fler båtar än under förra årets projekt och det fångades och märktes också betydligt fler tonfiskar. Under de första dagarna så fångades, märktes och återutsattes över 35 tonfiskar. Detta fantastiska resultat var bara början på ett nytt fantastiskt lyckat tonfiskprojekt 2018. Merparten av de märkta fiskarna vägde uppskattningsvis mellan 200-350 kg. Detta lyckade forskningsprojekt borde på sikt, kunna innebära att man skulle få till ett nordiskt hållbart catch & release-fiske efter världshavens största tonfiskar.

Sammanställning

Gös

8030 g, 97 cm, tagen på flötmete/mört i Åsunden av Jörgen Palmkvist, Viskafors.(kval.)

Öppen klass/Björkna

919 g, 41 cm, tagen på flötmete/mask i Dalälven, Älvkarleby av Daniel Ryström, Sandared. (kval.)

855 g, 40 cm, tagen på flötmete/mask i Dalälven, Älvkarleby av Daniel Ryström, Sandared.(kval.)

Öppen klass/Vimma

1025 g, 46 cm, tagen på flötmete/mask i Dalälven, Älvkarleby av Fredrik Larsson, Sandhult.

Öppen klass/Mört

890 g, 40 cm, tagen på flötmete/mask i Dalälven, Älvkarleby av Fredrik Larsson, Sandhult.

Abborre

1480 g, 47 cm, tagen på bottombouncer/mört i Östra Nedsjön av Jacob Enander, Borås.(kval.)

1430 g, 45 cm, tagen på bottombouncer/mört i Ätrans vattensystem av Oskar Eriksson, Borås.(kval.)

/Fredrik