Blogg

Ny ledarfisk i abborrklassen!

Det fortsätter att vara ett fantastiskt bra abborrfiskeår. Sedan tidigare finns flera abborrar över 1,5 kg i såväl senior- som juniorklassen. Toppfiskarna är på över 1,6 med en ensam jätte på strax över 1,7 i topp. Nu har till och med den överträffats. Det var Daniel Rydström från Brämhult som äntligen fick sin hett efterlängtade superborre. Fisken, som mätte hela 51 cm, tog på en dropshotfiskad Ismojigg. Fisken vägdes till 1750 g innan hon fick simma tillbaka.

Ny toppfisk även i öringklassen

Det har även blivit ett tronskifte i toppen av klassen för insjööring. Sedan tidigare toppades klassen av en riktig drömfisk på strax under 6 kg från Södra Sämsjön, tagen på jerkfiske. Nu har en av fiskeligans trogna trollingrapportörer, Pierre Hallin, trollat upp en fin vänernöring på strax över 6 kg.

Abborre

1750 g, 51 cm, tagen på dropshot/Ismojiggen Abborre Högvarv Special i Säveåns vattensystem av Daniel Rydström, Brämhult.(kval.)

Insjööring

6050 g, 79 cm, tagen på trolling i Vänern av Pierre Hallin, Sjömarken.(kval.)

Vinnare i månadstävlingen

Som vanligt så har en vinnare i månadstävlingen lottats fram. Denna gång är det månadsvinnaren för september som ska presenteras. Det blir Niclas Jansson från Limmared som tar hem vinsten för september månad med sin stora höstlax från Lagan.

/Fredrik Larsson