Blogg

Fullt med fiske på "TV" i höst!

Det är en intensiv höst på Youtube för alla oss som älskar att titta på fiske på ”tv”. Just nu pågår inte mindre än tre olika svenska fiskeserier på Youtube. Samtliga serier är fisketävlingar där mer eller mindre kända fiskeprofiler tävlar mot varandra i lag. Missa inte dessa!

Först ut i höst var den femte säsongen av Perch Pro på Kanal Gratis youtubekanal. Där tävlar svenska och utländska tvåmannalag mot varandra i spinn- och flugfiske efter abborre. I Perch Pro så väljer lagen själva var man vill fiska under tre dagar. Eftersom flera av deltagarna kommer från andra europeiska länder så väljer man oftast att fiska i sina hemmavatten. I årets säsong är det både fransmän, holländare och tyskar som tävlar med eller emot svenskar. Man tävlar om två poäng om dagen, flest abborrar över 30 cm samt de sammanlagt tre längsta abborrarna per dag. Ett bonuspoäng delas ut till det lag som får den längsta abborren på ytbete. Om det blir oavgjort mellan två lag så vinner det lag som har fångat den längsta abborren. Denna serien sänds på söndagar och har nu nått fram till sitt finalavsnitt, idag 7/10 kl. 20:00.

Nästa serie som drog igång den 30:e augusti var den nya tävlingen Gäddfemman. Där tävlar fem av Sveriges största sportfiskebutiker mot varandra i spinnfiske efter gädda. Var och en av butikerna(lagen) väljer själva ett hemmavatten där samtliga lag möts under en dags fiske. De utvalda vattnen är Blekinge skärgård, Boren, Mälaren, Vättern och Vänern. I gäddfemman tävlar man om vem som får de totalt fem längsta gäddorna per dag samt de totalt fem längsta under tävlingens alla fem dagar. Serien är 10 avsnitt och varje avsnitt är ca 1 timma långt. Varje avsnitt premiärvisas på Tackle Shop Productions youtubekanal på torsdagar kl. 20:00.

Sist ut men inte minst är den otroligt proffsigt producerade Pikekfight på Freewater Pictures youtubekanal. Denna säsong är tävlingens tredje och hade premiär kl. 20:00 i tisdags den 2/10. Under tre dagar tävlar fem rutinerade tvåmannalag i spinnfiske efter gädda. Tävlingen har liknande upplägg som Gäddfemman där det gäller att få ihop fem långa gäddor per dag. Det lag som får ihop de fem längsta per dag, vinner 5 poäng, de som får ihop näst längsta får 4 poäng osv. Precis som i Gäddfemman så finns här bonuspoäng att få för det så kallade ”big five” där lagets fem största totalt räknas ihop. I Pikefights två tidigare säsonger så har man fiskat i olika skärgårdsmiljöer i Stockholmsområdet. I denna säsong utmanas lagen i tre olika sjöar i södra Sveriges inland. Sjöarna är Roxen, Boren samt Vänern.

En av fördelarna med youtubeserier är att man kan kolla när man själv har tid och lust och har ni av någon anledning missat dessa serier så kan jag lova att ni har många spännande timmar att se fram emot i höstmörkret.

/Fredrik