Blogg

Fortsatt succé i Rögle dammar!

Gabor Steiners framgångar fortsätter i Skånes metemecka, Rögle dammar. Efter ytterligare en vecka på plats så har ännu fler storfiskar fått syna Gabors håv från insidan. Två nya personliga rekord och en första karp i svenska vatten blev facit när kosan återigen styrdes hemåt. Toppfisken var en braxen på 7,6kg samt en abborre på 1560 g.

16 dygn gav efterlängtad jättebraxen

Undertecknad har inte haft lika stor framgång med Rögle dammars stora braxnar. Inför årets resa så hade jag spenderat hela 15 fisklösa nätter, fördelat på några år med start 2011. Det var därför något dämpade förväntningar när Daniel Ryström och jag anlände till Skånes beryktade storfiskvatten. Efter första kvällen och natten var det oförändrat tyst i larmen men som en blixt från klar himmel så fick jag ett försiktigt dropback på ena spöet vid 10-tiden på förmiddagen.  Jag svarade med en snabb krokning och det svarade underbart tungt i andra ändan. Senare gled en brutal jättebraxen in i håven. Vågen visade på hela 7780 g fördelat på 76,5 cm. En drömfisk värd att vänta på.

Stor björkna till William Törborn

Det stora björknorna i Forshallshöljan i Nossan utanför Grästorp har lockat många specimenfiskare genom åren. Nu har det varit tyst från höljan i några år men när Claes Törborn och yngste sonen William körde ett pass där nyligen så nappade en stor björkna på Williams spö. Vågen stannade på 870 g.

Sammanställning

Öppen klass/Braxen

7780 g, 76,5 cm, tagen på boltfiske/Fladen Fishing Vermz gummimaggot i Rögle dammar, Skåne av Fredrik Larsson, Sandhult.

7600g tagen på federmete/maggot i Rögle dammar av Gabor Steiner, Borås.(kval.)

Öppen klass/Abborre

1560 g, tagen på feedermete/maggot i Rögle dammar av Gabor Steiner, Borås.(kval.)

Öppen klass/Björkna

870 g, 41 cm, tagen på feedermete i Nossan, Grästorp av William Törborn, Brämhult.(kval.)

Öppen klass/Sarv

1290 g, tagen på flötmete/bröd av Alexander Björk, Dalsjöfors.(kval.)

1240 g, tagen på flötmete/bröd av Alexander Björk, Dalsjöfors.(kval.)

1210 g, tagen på flötmete/bröd av Alexander Björk, Dalsjöfors.(kval.)

/Fredrik