Blogg

Drömgädda för Daniel Liberg!

Det är en hektisk period som just börjat nu för oss sportfiskare. Gäddfisket är på topp, havsöringspremiären på västkusten närmar sig med stormsteg och trollingfisket på våra stora sjöar är verkligen stekhett! Två riktigt bra fiskar är anmälda till veckans fiskeliga. En drömgädda på spinn och en stor trollinglax. Gäddan tar nog dock priset och kan bli svårslagen i årets fiskeligaomgång. Det är Daniel Liberg som på spinn, lyckats fånga en riktigt grov gädda på 13,23kg.

Det var en spinnfiskad Savage Gear 4Play V2 Swim & Jerk som resulterade i Daniel Libergs ny personliga rekord på gädda. När så många beger sig till mer kända och många gånger avlägsna storgäddvatten, så valde Daniel att istället göra ett försök på hemmaplan. Resultatet blev en riktig praktfisk på 13230 g fördelat på 119 cm.

Bra trollingfiske på Vänern och Vättern

Lite i skymundan av det just nu, så omåttligt populära gäddfisket så blomstrar även det traditionella trollingfisket efter laxfiskar i våra stora sjöar. Röding och storöring dominerar i Vättern medan insjöaxen gör detsamma i Vänern. Pierre Hallin rapporterar att fisket i Vänern, stundtals varit helt makalöst med mängder av stor fisk. Senast han var uppe så togs det under en och samma dag och i samma område, tre laxar på mellan 10 och 11,15kg. Pierres största vägde 8,38kg. Detta är ett resultat av lyckade utsättningar och en otroligt hög kvalité på de utplanterade fiskarna.

Gädda

13230 g, 119 cm, tagen på spinn/Savage Gear 4Play V2 Swim & Jerk i Viskans vattensystem av Daniel Liberg, Borås. (kval.)

Insjölax

8380 g, 84,5 cm, tagen på trolling i Vänern av Pierre Hallin, Sjömarken. (kval.)

/Fredrik